Vařené zelí

Jednoduše připravené zelí, jako příloha k jitrnicím, jelitům, prejtům nebo pečeným masům.


3.0108x
30 min
4×

Postup přípravy

Plechovku vinného zelí otřeme a otevřeme.

Zelí z plechovky vyjmeme a vložíme do hrnce. Plechovku vypláchneme trochou vody a vodu i s nálevem vlijeme do zelí. Hrnec se zelím vložíme na plotýnku a zelí přivedeme k varu. Pak plamen zmírníme a zelí uvaříme doměkka. Podle chuti jej můžeme lehce osladit cukrem a osolit.

Vařené zelí nezahušťujeme. Na talíř servírujeme pouze vařené zelí, bez šťávy. Vařené zelí můžeme podávat studené i teplé.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vařené zelí

Zpět na recept