Slovácká jitrnice

Vynikající recept na jitrnice z Moravského Slovácka.


4.658x
75 min

Ingredience

majoránka
150 gvepřová játra
200 gvepřové koleno
100 gvepřové kůže
2 kgvepřová hlava
300 gvepřové plíce
200 gplec
tenké střevo

podle chuti

česnek
sůl
cibule
nové koření
černý pepř
kořenová zelenina

Postup přípravy

Dobře očištěné a umyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a solí doměkka. Kůži uvaříme zvlášť nebo můžeme kůže svázat špagátem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vybrat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostky. Ostatní suroviny pomeleme včetně uvařených jater, promícháme, dochutíme a vývarem upravíme hustotu kaše, kterou potom plníme do tenkých střev. Jitrnice vaříme v mírně osolené vodě při 90 °C asi 15 minut, dokud nevyplavou na povrch. Slovácké jitrnice vybereme a vložíme do studené vody. Vychlazené jitrnice skladujeme v chladu.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Slovácká jitrnice

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena