Slovácká jitrnice

Vynikající recept na jitrnice z Moravského Slovácka.


4.658x
75 min

Postup přípravy

Dobře očištěné a umyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a solí doměkka. Kůži uvaříme zvlášť nebo můžeme kůže svázat špagátem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vybrat.

Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostky. Ostatní suroviny pomeleme včetně uvařených jater, promícháme, dochutíme a vývarem upravíme hustotu kaše, kterou potom plníme do tenkých střev.

Jitrnice vaříme v mírně osolené vodě při 90 °C asi 15 minut, dokud nevyplavou na povrch.

Slovácké jitrnice vybereme a vložíme do studené vody. Vychlazené jitrnice skladujeme v chladu.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovácká jitrnice

Zpět na recept