Jitrnice na pivě

Recept na opečené jitrnice, které přeléváme jemnou omáčkou z piva a kořenové zeleniny. Podáváme s chlebem.


3.0609x
45 min

Postup přípravy

Mrkev, celer a petržel očistíme a oloupeme. Zeleninu nakrájíme na přibližně stejně velké kousky.

Pivo přivedeme do varu, přidáme k němu pepř, bobkový list a nakrájenou zeleninu. Zeleninu asi 5 minut povaříme, potom vmícháme strouhaný perník promíchaný s moukou a znovu povaříme. Omáčku prolisujeme přes síto a na závěr ji dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou (podle chuti).

Jitrnice opečeme na rozehřátém oleji, až budou krásně zlatavé.

Opečené jitrnice rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Jitrnice na pivě nejlépe chutnají s čerstvým chlebem.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jitrnice na pivě

Zpět na recept