Jitrnice

Máte doma prasátko a nevíte, co z něj všechno na zabijačce uděláte? Můžete zkusit třeba jitrnice!


3.0693x
0

Ingredience

česnek
sůl
majoránka
mletý pepř
mletý zázvor
1.5 kgvařené maso z hlav, lalkoů, paždíků
500 gvařené plíce
300 gsyrová játra
400 ghouska v mléce
vepřový vývar
mleté nové koření

Postup přípravy

Všechno uvařené maso umeleme na strojku. Pokud se vám chce, můžete libová části masa jemně nasekat nožem.

Umleté a nasekané maso vložíme do větší mísy. Přidáme jemně umletá syrová vepřová játra, namočenou a vymačkanou žemli (housky) a podle potřeby zalijeme vývarem. Směs okořeníme mletým pepřem, novým kořením, zázvorem, osolíme a přidáme majoránku a česnek.
Vše pečlivě promícháme a směs plníme do vláčných vepřových střev.

Jitrnice zašpejlujeme, vložíme do vřelé polévky a vaříme při 90 stupních 8-10 minut. Jestli jsou jitrnice dostatečně uvařené poznáme podle toho, že plavou na hladině polévky.

Uvařené jitrnice opláchneme ve studené vodě a necháme vychladnout.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jitrnice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena