Jitrnice

Máte doma prasátko a nevíte, co z něj všechno na zabijačce uděláte? Můžete zkusit třeba jitrnice!


3.0693x
0

Postup přípravy

Všechno uvařené maso umeleme na strojku. Pokud se vám chce, můžete libová části masa jemně nasekat nožem.



Umleté a nasekané maso vložíme do větší mísy. Přidáme jemně umletá syrová vepřová játra, namočenou a vymačkanou žemli (housky) a podle potřeby zalijeme vývarem. Směs okořeníme mletým pepřem, novým kořením, zázvorem, osolíme a přidáme majoránku a česnek.

Vše pečlivě promícháme a směs plníme do vláčných vepřových střev.



Jitrnice zašpejlujeme, vložíme do vřelé polévky a vaříme při 90 stupních 8-10 minut. Jestli jsou jitrnice dostatečně uvařené poznáme podle toho, že plavou na hladině polévky.



Uvařené jitrnice opláchneme ve studené vodě a necháme vychladnout.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jitrnice

Zpět na recept