Slovenské pagáče

Rychlá a výborná chuťovka k posezení u piva.


4.327x
45 min

Postup přípravy

Umeleme škvarky na masovém strojku. Pomleté škvarky smícháme s vejcem, moukou, mlékem, droždím a solí. Pozor, neděláme kvásek, droždí do těsta pouze rozdrobíme. Vypracujeme těsto, které necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme asi 1 cm plát a sklenicí vykrajujeme kolečka, která klademe na sádlem vymazaný plech, potíráme vejcem a sypeme kmínem. Slovenské pagáče pečeme na 250 °C dozlatova. Pagáče podáváme teplé i studené jako chuťovku k pivu.
user-icon

autor Veris


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slovenské pagáče

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena