Vaření.czReceptyVepřová zabijačková roláda

Vepřová zabijačková roláda

Vepřová roláda plněná prejtovou nádivkou a zeleninou je velmi dobrá s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Chutná však i studená s čerstvým chlebem.


4.263x
120 min

Ingredience

2 kscibule
0.5 kszelená paprika
0.5 ksžlutá paprika
750 gvepřová kýta
0.5 ksčerstvá červená paprika

nádivka

6 stroužkůčesnek
1 ksvejce
3 lžícestrouhanka
1 lžičkahořčice
250 gsvětlá prejtová jitrnice

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
sušený rozmarýn
sušená majoránka

podle potřeby

vepřové sádlo
instantní jíška

Postup přípravy

Vepřové maso očistíme a připravíme si z něho plát, který lehce naklepeme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Příprava nádivky: Česnek oloupeme a prolisujeme. Prejt z jitrnic vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, hořčici, česnek, okořeníme majoránkou, rozmarýnem a řádně propracujeme. Plát masa potřeme nádivkou, poklademe paprikami a zarolujeme. Roládu ovážeme nití a vložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Okolo masa nasypeme nakrájenou cibuli a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vodou a výpekem. Měkké maso vyjmeme z pekáčku, odstraníme nitě a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu můžeme podle potřeby zahustit instantní jíškou. Vepřovou zabijačkovou roládu přelijeme šťávou a podáváme s vařenými brambory a zeleninovými saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová zabijačková roláda

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena