Hovězí guláš chlebák

Recept na moc dobrý guláš, který zachutná dětem i dospělým.


5.08x
60 min
2×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lvývar
1 lžícemajoránka
1 kgcibule
2 lžičkykmín
120 gsádlo
3 listybobkový list
3 plátkychleba
2 lžičkymletá paprika
900 ghovězí zadní
10 kuličekcelý pepř
120 grajský protlak

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Na lžíci sádla dozlatova osmahneme pokrájený chleba. Až vychladne, tak jej namočíme do vývaru nebo vody a najemno rozmixujeme. Cibuli nadrobno pokrájíme a na sádle dohněda osmahneme. Cibule musí být do tmava, ale nesmí být spálená. Dobře připravený cibulový základ je velmi důležitý krok. Maso pokrájíme na kostky 2x2 cm. Maso přidáme k cibuli a opečeme ze všech stran. Pak přidáme ve hmoždíři utlučený kmín, sůl a pepř. Dobře promícháme a zarestujeme s rajským protlakem. Po chvilce přidáme česnek, majoránku a mletou papriku. Přidáme rozmixovanou směs chleba a vývaru a přihodíme bobkové listy a dobře rozmícháme. Až začne guláš probublávat, vložíme do trouby a pozvolna necháme dusit. Hovězí guláš chlebák chutná jak s houskovými knedlíky nebo těstovinami, tak s chlebem nebo dalamánkem. Poznámka k receptu: Pro děti je lepší vybrat mezi hovězím zadním nebo krkem. Dospěláci budou vybírat mezi kližkou nebo květovou špičkou.
user-icon

autor cubeec

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí guláš chlebák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena