Hovězí guláš s domácím bramborákem

Dvojitá česká klasika v dokonalé kombinaci.


0.00x
150 min

Ingredience

marináda

500 ghovězí kližka

směs

2 kscibule
3 lžícesádlo
2 lžičkyčervená paprika
3 lžícerajský protlak

podle potřeby

2 lžičkysůl
1 lžičkapepř mletý
1 hrnekvoda
2 lžícechlebová pšeničná mouka

podle chuti

4 stroužkyčesnek
2 lžičkykmín mletý
2 lžícemajoránka

těsto

300 gbrambory
2 hrnečkyhladká mouka
2 ksvejce
2 lžičkysůl
1 lžičkapepř mletý
1 lžícemajoránka
4 stroužkyčesnek

Postup přípravy

Cibuli osmažíme na sádle do hněda, přidáme červenou papriku a rychle zarestujeme, aby nezhořkla a nepřipálila se. Přidáme na kousky nakrájené hovězí maso, opečeme ze všech stran, osolíme, opepříme a přidáme rajský protlak. Zamícháme a zalijeme trochou vody, přidáme česnek a mletý kmín, zmírníme teplotu a dusíme. Během dušení pod poklicí občas podlijeme, před změknutím masa přidáme ještě majoránku. Je-li maso měkké, (zhruba po dvou hodinách), zahustíme v případě potřeby chlebovou strouhankou.


Mezitím si připravíme směs na bramboráky - strouhané brambory, sůl, pepř, vejce, hladkou mouku, majoránku a česnek. Směs důkladně promícháme a na rozpálené pánvi z ní tvoříme placky, které opékáme z obou stran dozlatova. Guláš podáváme spolu s bramboráky, kdo má rád, posype si omáčku ještě čerstvou syrovou cibulí.


Jak připravit dokonalý guláš


Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.


Jak


Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě


Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.


Bramboráky

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hovězí guláš s domácím bramborákem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena