Recept na guláš z hlívy ústřičné bez zahuštění. Nejen pro vegany.
500 g | hlíva ústřičná |
4 ks | brambory |
1 ks | mrkev (větší) |
500 ml | zeleninový vývar |
2 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
1 balení | malý rajský protlak |
podle chuti | |
---|---|
1 lžička | kmín |
1 lžička | sůl |
1 špetka | mletý pepř |
1 lžíce | majoránka |
1 lžička | mletá sladká paprika |
V hrnci orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, poté přidáme prolisovaný česnek. Hlívu očistíme, nakrájíme a vložíme do hrnce. Posypeme mletou červenou paprikou, přidáme kmín a promícháme.
Brambory a mrkev očistíme, nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce. Poté zalijeme rajským protlakem, přidáme zeleninový vývar a vaříme zhruba 20 minut, dokud nejsou brambory a mrkev měkké. Nakonec přidáme majoránku, opepříme, osolíme.
Zdravý guláš z hlívy ústřičné můžeme podávat.
Videorecept Pohanka a dušené houby
Videorecept na přípravu lehkého a zdravého pokrmu z pohanky a dušených hub. Pohanka je superpotravinou, kterou znaly a používaly při vaření už naše babičky, a společně s houbami tvoří výtečnou kombinaci.
Domácí veganské kimchi krok za krokem
Recept na domácí kimchi ve veganské verzi. Tato kvašená zelenina se hodí skoro ke každému jídlu a obohatí ho vitamíny.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena