Gulášovka nebo buřtguláš

Má nejoblíbenějsí polévka a všech, kdo ji ochutnali. Pokud se více zahustí, je to buřtguláš.


3.526x
45 min
9×

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.

Na oleji nebo tuku, na který jsme zvyklí, osmahneme cibuli. Klidně jí dáme více. Cibuli nesmíme spálit. Zasypeme přiměřeným množstvím sladké papriky, klidně přidáme špetku pálivé. Na 3 litrový hrnec dávám celý sáček. Přidáme hladkou mouku a všechno společně chvíli mícháme a pražíme.

Přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na posledních deset minut vaření přidáme na kolečka nakrájené párky a můžeme podávat.

Pokud gulášovku víc zahustíme na začátku moukou, máme z polévky buřtguláš. Je to velmi jednoduché a moc dobré, dělám ji nejméně jednou týdně, je vždy hned pryč.
user-icon

autor adlet


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Gulášovka nebo buřtguláš

Zpět na recept