Čočkový buřtguláš

Obdoba klasického buřtguláše vylepšená čočkou.


4.620x
45 min
3×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
5 ksbrambory
1 kscibule
1.5 lvoda
200 guzenina
200 gčočka
1 kostkamasox
2 hrstěmražená nebo čerstvá zelenina

podle chuti

sůl
gulášové koření
mletý černý pepř

podle potřeby

hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy

Čočku večer namočíme do vody. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Uzeninu nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokud použijeme zeleninu (mrkev, celer, petržel) čerstvou, oškrábeme ji. Zeleninu jemně rozmixujeme. Nejdříve dáme uvařit brambory, poté čočku, obojí vaříme doměkka. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme nakrájenou uzeninu a necháme orestovat. Přidáme gulášové koření, promícháme a podlijeme trochou vody, necháme podusit a dolijeme zbytkem vody. Vsypeme najemno rozmixovanou zeleninu a prolisovaný česnek. Česneku můžeme přidat i více. Když se buřtguláš začne vařit, přidáme kostku masoxu, vařené brambory a čočku. Ke konci přidáme koření podle chuti a buřtguláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Čočkový buřtguláš podáváme samotný nebo s krajícem čerstvého chleba.
user-icon

autor Míla Vlk


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočkový buřtguláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena