Pórkový buřtguláš

Chalupářský recept na výborný buřguláš.


3.45x
35 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky nakrájíme na kolečka.

V kastrolu rozpálíme olej, vhodíme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme pórek a krátce osmažíme. Zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké papriky. Přidáme špekáčky, brambory, kmín a sůl. Pórkový buřtguláš povaříme doměkka.

Nakonec do buřguláše vmícháme smetanu rozšlehanou s moukou a provaříme.

Pórkový buřtguláš podáváme horký jako hlavní chod. Jedlícci mohou přikusovat krajíc chleba.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pórkový buřtguláš

Zpět na recept