Pórkový buřtguláš

Chalupářský recept na výborný buřguláš.


3.45x
35 min

Ingredience

1 lžíceolej
4 ksbrambory
2-3 kscibule
500 gpórek
8 ksšpekáček
1-2 lžícehladká mouka
1 lžičkamletá sladká paprika
0.5 kelímkusmetana na vaření

podle chuti

sůl
kmín

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky nakrájíme na kolečka. V kastrolu rozpálíme olej, vhodíme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme pórek a krátce osmažíme. Zalijeme vodou, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké papriky. Přidáme špekáčky, brambory, kmín a sůl. Pórkový buřtguláš povaříme doměkka. Nakonec do buřguláše vmícháme smetanu rozšlehanou s moukou a provaříme. Pórkový buřtguláš podáváme horký jako hlavní chod. Jedlícci mohou přikusovat krajíc chleba.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pórkový buřtguláš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena