Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem

Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem

Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.

52441×

Přejít na všechny Fotorecepty

Recept na polévku Pho bo

1) Příprava surovin.

Na vývar budeme potřebovat 0,5 kg hovězích kostí (hovězí žebra, kližka, hovězí maso zadní). Pokud se nám podaří sehnat, přidáme i 2 morkové kosti. Dále budeme potřebovat 1 cibuli, 40 g zázvoru, 2 badyány, 3 cm pravé cejlonské skořice, 2 černé kardamomy, 2 hřebíčky.



Na dohotovení polévky si přichystáme 200 g falešné svíčkové, 100 g rýžových nudlí Pho, 100 g mungo výhonků, 2 jarní cibulky, 1 červenou cibuli, 1 citron nebo limetku, chilli papričku, 1 lžíci rybí omáčky, čerstvý koriandr a sůl.

2) Maso vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.

Vodu slijeme, zalijeme opět studenou vodou a opět přivedeme k varu. Tímto postupem by nám měl vzniknout čirý vývar. Pokud se přesto dál tvoří na povrchu vývaru pěna, postupně ji sbíráme. 

3) Cibuli oloupeme, zázvor naopak neloupeme a podélně rozkrojíme. Na suché pánvi opečeme spolu s kořením, dokud se nerozvoní a cibule nezčerná.

4) Do hrnce s masem vložíme koření, cibuli, zázvor, půl lžíce soli a pomalu vaříme. Vývar necháme mírně probublávat 4 - 5 hodin.

Pokud se nám voda příliš vyvaří, dolijeme ji. Z hotového vývaru vyjmeme maso a vývar přecedíme.

5) Maso nakrájíme na nudličky a vložíme zpátky do vývaru. Ten dochutíme asi 1 lžící rybí omáčky.

6) Falešnou svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky.

Pokud si netroufáme na syrové maso, můžeme ho vynechat a naopak při přípravě vývaru ho použít více.

7) Připravíme si suroviny do polévky.

Rýžové nudle namočíme na hodinu do studené vody, poté vodu přivedeme k varu, 30 vteřin povaříme a slijeme. Červenou cibuli nakrájíme na plátky, jarní cibulku a koriandr, chilli papričku nasekáme na drobno, citron na měsíčky.

8) Do polévkových misek postupně vložíme rýžové nudle, plátky falešné svíčkové, koriandr, jarní cibulku, plátky červené cibule a klíčky. Zalijeme vývarem s kousky masa a ihned podáváme.

9) K polévce přichystáme rybí omáčku, nasekanou chilli papričku a citron, aby si každý mohl polévku dochutit.

Polévka Pho bo a finanční náročnost

Za maso a kosti dáme asi 130 Kč. Koření, bylinky a cibuli koupíme za 30 Kč. Nudle a výhonky seženeme za 20 Kč. Hrnec polévky Pho bo pro 3 - 4 osoby tak připravíme za 180 Kč.

Vietnamská kuchyně

O vietnamské kuchyni se toho mnoho napovídá a většinou to není příliš lichotivé. Ale ruku na srdce, kdo z nás doopravdy ví, jak se Vietnamci stravují?

Vietnamská

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

Na jakých principech čínská medicína staví a v čem tkví její kouzlo? Vše si objasníme se studentkou tradiční čínské medicíny, Zuzkou Košařovou.

10+1

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena