Laksa polévka

Kulinářský zážitek z Thajska s typickou vůní a chutí curry a nudlemi.


4.36x
30 min
1×

Postup přípravy

V horké vodě uvaříme rýžové nudle po dobu cca 4 min. Propláchneme a zcedíme. Do velké pánve (nejlépe woku) dáme curry pastu a rychle posmažíme. Přidáme vývar a povaříme. Po pár minutách přidáme postupně rybu, krevety i mušle. Vaříme další 3 minuty. Poté přidáme kokosové mléko spolu s cukrem a počkáme, až je znovu přivedeme k varu.

Do hlubších misek si mezitím rozdělíme nudle. Na ně vložíme sojové výhonky, jarní cibuli a koriandr. Až je polévka uvařená, nalijeme ji na nudle s ingrediencemi. Nakonec pokapeme šťávou s limetky a můžeme podávat.

Do receptu Laksa polévky, je možné přidat i jiné suroviny. Záleží na chutích každého. Může se například přidat máta, nebo může být i hustší kokosové mléko.
user-icon

autor Trubka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Laksa polévka

Zpět na recept