
Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.

Starý chléb, rohlíky a další pečivo můžeme šikovně proměnit v širokou škálu jídel, od tradičních až po moderní. A vůbec se za ně nemusíme stydět. Připravíme z nich parádní nádivku, žemlovku, polévky, topinky nebo krutony do polévky.

Recept na vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.

Tip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.

Skrze listové těsto vede nejrychlejší cesta k perfektním chuťovkám na večírek i k televizi. S našimi recepty zvládnete pikantní šneky, křehké tyčinky, plněné rolky, rohlíčky nebo šátečky!

Na dobrý domácí chléb nepotřebujeme kvásek ani speciální vybavení. Stačí droždí, pár základních surovin a správná mouka. Právě ta rozhoduje o chuti, barvě i trvanlivosti chleba.

Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu podle našeho krokového fotoreceptu. -Oblíbená orientální pomazánka má vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc.

Tyhle brambory musíte zkusit! Jsou totiž bezkonkurenční! Pečené plněné brambory podáváme přelité smetanovým dipem a sypané zlatavou slaninou. Recept vás naučíme krok za krokem.

Sezona dýní, to je radost! Dýně totiž nabízejí spoustu "materiálu" a moře možností, co z ní připravit. Objevte s námi recepty na dýňové karbanátky, pyré, dipy, buchty, polévky nebo pomazánku!

Když si přinesete opravdu povedenou úrodu z lesa, možná už se cestou domů těšíte na houbové řízky. Smažené houby v trojobalu nebo těstíčku totiž patří mezi opravdové lahůdky, které rozštastní vegetariány i všežravce. Můžete je servírovat jako hlavní chod nebo jako chuťovku. Zapráší se po nich vždycky. Které houby jsou na řízky nejlepší?

Máte-li rádi krémové polévky, pochutnáte si. Tato je pórková a dá se připravit se smetanou i bez. Díky fotonávodu ji zvládne každý začátečník.

Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.

Květákové placky a placičky jsou levné, přitom lahodné a vděčné. Ukážeme vám jejich přípravu krok za krokem, aby se nerozpadaly a chutnaly skvěle. Pokud budete chtít bezlepkovou variantu, jednoduše vyměňte strouhanku za vařené brambory. Zdravější placky také získáme pečením v troubě namísto smažení.

Doma si uvaříme jogurt tak, aby byl přesně podle nás: jemný, kyselejší, nebo hutný řecký. Stačí mléko, lžíce živého jogurtu a pár hodin stálého tepla. Ukážeme jednoduchý postup, možnosti bez jogurtovače i fígle, které dělají rozdíl.

Běžný kupovaný chleba dobře poslouží, ale domácí kváskový bochník má něco navíc: plnější chuť, pružnou střídku, výdrž a ještě můžeme být právem hrdí na vlastnoruční práci. Jak na poctivý kváskový chléb krok za krokem?

Cuketa je levná, v sezóně jí bývá hodně a zvládneme z ní uvařit a upéct slané i sladké. Z jednoho košíku uvaříme večeři, naložíme pár sklenic na zimu a ještě upečeme koláč.

Sezónní, levné a rychlé cuketovo-mrkvové placičky ani nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Důležité je zbavit cuketu i mrkev vody, aby při smažení drželo těsto pohromadě. Placičky podáváme s jogurtovým dipem a salátem - třeba zabalené v tortille. Jíst je ale můžeme na spousty způsobů.

Zkoušíte rádi nové pokrmy? Nebojíte se experimentovat? Sáhněte v obchodě se zdravou výživou po kukuřičné mouce a připravte si doma polentu.

Sezóna mirabelek neboli špendlíků je krátká, a často opomíjená. Mají hodně šťávy i chuti, ale jsou malé a nejdou od pecky. Proto nepatří mezi ovoce, které hraje v letní kuchyni hlavní roli. My si ale ukážeme, jak tyhle sladkokyselé špendlíky přetvořit v geniální domácí džem. Složité vypeckovávání se obávat nemusíte.

Uvařit si povidla zabere trochu práce, ale vůně, chuť a radost z domácího produktu nám čas strávený v kuchyni vynahradí. Fotorecept na domácí švestková povidla vás provede přípravou krok za krokem.

Vajíčka milujeme. K snídani, obědu i večeři. Jsou lahodná, sytá a tak variabilní! Ať už je smažíme nebo vaříme, v jejich úpravě vždycky hraje jednu z hlavních rolí čas. Jak dlouho vařit vejce naměkko a kolik času potřebují vejce natvrdo? Pojďme se podívat na základní pravidla.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena