Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem

Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem

Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.

135659×

Domácí langoše ze zakysané smetany krok za krokem

1) Příprava surovin.

Na těsto budeme potřebovat 500 g hladké mouky, 150 g zakysané smetany, 200 ml polotučného mléka, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1 vejce, 1 lžičku cukru krupice a 2 lžičky soli. Je třeba mít po ruce i větší množství oleje na smažení. 

Na dochucování si připravíme pár stroužků česneku, tvrdý sýr (eidam, gouda, ementál apod.), tatarskou omáčku a kečup. 

2) Vlažné mléko nalijeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a promícháme. 

3) Do mléka přidáme také zakysanou smetanu, vejce a prosátou hladkou mouku. 

Vyzkoušejte také recept na domácí hovězí hamburger s kozím sýrem a barbecue omáčkou, který jsme připravili z domácích housek

 

4) Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy.

Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. 

5) Mezitím si připravíme tvrdý sýr, který na jemném struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. 

6) Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, uděláme z nich zhruba stejně velké bochánky, které necháme na vále ještě krátce kynout (10 minut). 

7) Každý bochánek roztáhneme na placku. 

8) Na pánvi rozpálíme velké množství oleje, langoše musí při smažení plavat. 

Do rozpáleného oleje opatrně vložíme langoš a smažíme po obou stranách dozlatova. Jde to velmi rychle. Osmažené langoše klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk. 

 

9) Každý langoš podle chuti potřeme česnekem, kečupem nebo tatarskou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. 

10) Langoše podáváme ještě teplé jako sytou chuťovku i hlavní chod.

Pokud si dáme práci navíc, můžeme si předem připravit i Domácí kečup, v tomto článku vás ho naučíme krok za krokem.

Langoše ze zakysané smetany a finanční náročnost

Těsto a olej na smažení nás dohromady vyjde na 35 Kč. Suroviny k dochucení asi na 50 Kč. Z tohoto množství připravíme cca 10 středně velkých langošů. 

Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku

Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.

Langoše,

Další recepty na langoše 

Stánkové langoše
(doba přípravy 45 min )

Výborné maďarské langoše
(doba přípravy 45 min )

Langoše z jogurtového těsta
(doba přípravy 1 hod )

Langoše od babičky
(doba přípravy 30 min )

 

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz