Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
Na těsto budeme potřebovat 500 g hladké mouky, 150 g zakysané smetany, 200 ml polotučného mléka, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1 vejce, 1 lžičku cukru krupice a 2 lžičky soli. Je třeba mít po ruce i větší množství oleje na smažení.
Na dochucování si připravíme pár stroužků česneku, tvrdý sýr (eidam, gouda, ementál apod.), tatarskou omáčku a kečup.
Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Do rozpáleného oleje opatrně vložíme langoš a smažíme po obou stranách dozlatova. Jde to velmi rychle. Osmažené langoše klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk.
Pokud si dáme práci navíc, můžeme si předem připravit i Domácí kečup, v tomto článku vás ho naučíme krok za krokem.
Těsto a olej na smažení nás dohromady vyjde na 35 Kč. Suroviny k dochucení asi na 50 Kč. Z tohoto množství připravíme cca 10 středně velkých langošů.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Jak na šťavnatý domácí burger?
Pravý hamburger se dělá z hovězího, ideálně z hovězího plecka, které je samo o sobě šťavnaté a nedá se vysušit. Masu se pověnujte, ideální je doma čerstvě pomleté v mlýnku na maso (na hrubé zrno). Do masové směsi na burgry nepatří žádné vajíčko ani strouhanka, k ochucení stačí sůl a pepř, nikdy nepřebíjejte základní chuť masa kořením.
Rychlovka z grilu: Domácí Hot dog krok za krokem
Tyto vynikající Hot dogy zpestří každou letní party. Doplněné o nakládanou okurku a křupavou cibulku jsou bezkonkurenční. Vyzkoušet je můžete s námi v tomto receptu krok za krokem.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena