Recept na domácí langoše z těsta, které nenecháváme kynout.
0.5 kostky | droždí |
1 lžička | sůl |
1 lžička | cukr |
těsto | |
---|---|
1 hrneček | mléko |
podle potřeby | |
hladká mouka |
Ohřejeme si 1 hrnek mléka tak, aby bylo vlažné. Přidáme 1 lžičku cukru, půlku droždí a necháme vzejít kvásek. Přidáme 1 lžičku soli a hladkou mouku podle oka, nevážila jsem to. Radši méně a postupně, až nám vznikne těsto, které nelepí.
Na pomoučené ploše si vyválíme těsto a uválíme váleček, ten si rozdělíme podle libosti na dílky. Já z tohoto množství těsta udělala 8 langošů. Z každého dílu si uděláme bochánek aspoň 1 cm vysoký.
Rozpálime si olej a langoše jeden po druhém dáme smažit.
Mezitím si uděláme směs z kečupu, prolisovaného česneku a trochy oleje.
Hotové pomažeme směsí a posypeme sýrem. Já si na nekynuté langoše dávám i tatarku a sýr.
Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo
Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?
Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem
Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
autor Karolína Malíková
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena