Nekynuté langoše

Recept na domácí langoše z těsta, které nenecháváme kynout.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Ohřejeme si 1 hrnek mléka tak, aby bylo vlažné. Přidáme 1 lžičku cukru, půlku droždí a necháme vzejít kvásek. Přidáme 1 lžičku soli a hladkou mouku podle oka, nevážila jsem to. Radši méně a postupně, až nám vznikne těsto, které nelepí. 


Na pomoučené ploše si vyválíme těsto a uválíme váleček, ten si rozdělíme podle libosti na dílky. Já z tohoto množství těsta udělala 8 langošů. Z každého dílu si uděláme bochánek aspoň 1 cm vysoký.


Rozpálime si olej a langoše jeden po druhém dáme smažit.


Mezitím si uděláme směs z kečupu, prolisovaného česneku a trochy oleje.


Hotové pomažeme směsí a posypeme sýrem. Já si na nekynuté langoše dávám i tatarku a sýr. 


Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo


Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?


Když


Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem


Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.


Lepší


 


 


 


 


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nekynuté langoše

Zpět na recept