Nekynuté langoše

Recept na domácí langoše z těsta, které nenecháváme kynout.


0.00x
30 min

Ingredience

0.5 kostkydroždí
1 lžičkasůl
1 lžičkacukr

těsto

1 hrnečekmléko

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Ohřejeme si 1 hrnek mléka tak, aby bylo vlažné. Přidáme 1 lžičku cukru, půlku droždí a necháme vzejít kvásek. Přidáme 1 lžičku soli a hladkou mouku podle oka, nevážila jsem to. Radši méně a postupně, až nám vznikne těsto, které nelepí. 

Na pomoučené ploše si vyválíme těsto a uválíme váleček, ten si rozdělíme podle libosti na dílky. Já z tohoto množství těsta udělala 8 langošů. Z každého dílu si uděláme bochánek aspoň 1 cm vysoký.

Rozpálime si olej a langoše jeden po druhém dáme smažit.

Mezitím si uděláme směs z kečupu, prolisovaného česneku a trochy oleje.

Hotové pomažeme směsí a posypeme sýrem. Já si na nekynuté langoše dávám i tatarku a sýr. 

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?

Když

Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem

Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.

Lepší

 

 

 

 

 

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nekynuté langoše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
Kuchařky
Ňamky | Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena