Langoše ze zakysané smetany

Recept na bezkonkurenční langoše - lepší než ze stánku!


4.652x
90 min
2×

Ingredience

2 lžičkysůl
1 ksvejce
1 lžičkacukr krupice
500 ghladká mouka
150 gzakysaná smetana
200 mlpolotučné mléko
0.5 ksčerstvé droždí

na potření

česnek
kečup
tatarská omáčka

podle potřeby

olej na smažení

podle chuti

tvrdý sýr

Postup přípravy

Vlažné mléko nalijeme do mísy, přidáme rozdrobené droždí, lžičku cukru a promícháme. Do mléka přidáme také zakysanou smetanu, vejce a prosátou hladkou mouku. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. Těsto posypeme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Mezitím si připravíme tvrdý sýr, který na jemném struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky, uděláme z nich zhruba stejně velké bochánky, které necháme na vále ještě krátce kynout (10 minut). Každý bochánek roztáhneme na placku.

Na pánvi rozpálíme velké množství oleje, langoše musí při smažení plavat.

Do rozpáleného oleje opatrně vložíme langoš a smažíme po obou stranách dozlatova. Jde to velmi rychle. Osmažené langoše klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk.

Každý langoš podle chuti potřeme česnekem, kečupem nebo tatarskou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.

Langoše podáváme ještě teplé jako sytou chuťovku i hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Langoše ze zakysané smetany

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena