Recept na snadné placky z kynutého těsta, které mají původ v indické kuchyni. Jsou rychlé na přípravu a velmi vděčné jako příloha k zeleninovým směsím, ke curry, polévkám a čočkovým dhaalům. Chutnají dobře i samotné a k nejrůznějším (hlavně pikantním) omáčkám.
450 g | hladká mouka |
1 lžíce | sůl |
25 g | čerstvé droždí |
150 g | bílý jogurt |
50 g | máslo |
200 ml | vlažná voda |
na potření | |
---|---|
máslo |
Do mísy prosejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí a sůl. Přidáme rozpuštěné máslo, vlažnou vodu a bílý jogurt. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme asi hodinu na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto na placky vyklopíme na pracovní plochu, prohněteme a rozdělíme na 8 stejných dílů. Z nich vypracujeme bochánky a necháme ještě chvíli pod utěrkou dokynout (cca čtvrt hodiny). Z každého bochánku rukama vytaháme placku asi1/2 cm silnou, nemusí mít nijak pravidelný tvar.
Na rozpálené nepřilnavé pánvi opékáme placky Naan z obou stran, z každé strany stačí cca 2 minuty. Ještě teplé placky Naan potíráme máslem a podáváme je jako skvělou přílohu.
Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky
Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.
Indické koření a pochutiny 1.díl
Bylinky a ochucovací přísady jsou zásadní složkou většiny zahraničních kuchyní. Dnes si řekneme, které z nich jsou typické pro Indii.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena