Indické placky Naan

Recept na snadné placky z kynutého těsta, které mají původ v indické kuchyni. Jsou rychlé na přípravu a velmi vděčné jako příloha k zeleninovým směsím, ke curry, polévkám a čočkovým dhaalům. Chutnají dobře i samotné a k nejrůznějším (hlavně pikantním) omáčkám.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí a sůl. Přidáme rozpuštěné máslo, vlažnou vodu a bílý jogurt. Vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme asi hodinu na teplém místě vykynout. 

Vykynuté těsto na placky vyklopíme na pracovní plochu, prohněteme a rozdělíme na 8 stejných dílů. Z nich vypracujeme bochánky a necháme ještě chvíli pod utěrkou dokynout (cca čtvrt hodiny). Z každého bochánku rukama vytaháme placku asi1/2 cm silnou, nemusí mít nijak pravidelný tvar. 

Na rozpálené nepřilnavé pánvi opékáme placky Naan z obou stran, z každé strany stačí cca 2 minuty. Ještě teplé placky Naan potíráme máslem a podáváme je jako skvělou přílohu.

Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky

Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.

Čočková

Indické koření a pochutiny 1.díl

Bylinky a ochucovací přísady jsou zásadní složkou většiny zahraničních kuchyní. Dnes si řekneme, které z nich jsou typické pro Indii.

Indické

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Indické placky Naan

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z indické kuchyně
Kuchařky
Různé

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena