Domácí langoše

Recept na těsto na langoše, které vydrží v lednici až 5 dní.


5.010x
15 min

Postup přípravy

Připravíme si veškeré ingredience. Mouku nasypeme na vál, ve středu uděláme důlek, nalijeme trochu vlahého mléka a přidáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní ingredience (zbytek mléka, sůl, zakysanou smetanu a jedlou sodu) a zaděláme na mírně lepivé těsto.

Těsto na langoše vložíme do předem olejem vymazaného sáčku o velikosti velké igelitové tašky. Dáme do lednice na 3 hodiny kynout a pak už můžeme dělat první langoše. Vytvoříme kuličku v dlaních, pomoučíme si vál, těsto pomačkáme do velikosti dlaně a pak oběma rukama ve vzduchu roztahujeme do velikosti pánve. Langoše smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Domácí langoše mažeme kečupem, tatarkou, sypeme sýrem, česnekem apod.

Poznámka: Těsto na langoše podle tohoto receptu vydrží v lednici až 5 dní. Zakysanou smetanu lze nahradit bílým jogurtem. Těsto používáme ihned po vytažení z lednice. Klasické droždí můžeme nahradit sušeným 50 g = 25 g sušeného.
user-icon

autor Lucie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí langoše

Zpět na recept