Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.

76967×

Ciabatta s černými olivami a sušenými rajčaty

1) Příprava surovin. 

Na těsto budeme potřebovat 500 g hladké mouky, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1 lžičku soli, 1 lžičku cukru, 350 ml vlažné vody, 3 lžíce olivového oleje, černé olivy, sušená rajčata a čerstvou bazalku podle chuti. 

2) Do misky nalijeme trochu vlažné vody, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. 

Kvásek necháme na teplém místě vzejít.

3) Do mísy nasypeme zbytek mouky, přidáme lžičku soli, vlažnou vodu, olivový olej a kvásek.



4) Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 20 minut kynout. 

Mezitím si nakrájíme černé olivy a sušená rajčata na kousky. 



5) Do těsta zapracujeme olivy s rajčaty a těsto na ciabattu necháme dalších 20 minut kynout. Můžeme přidat i nasekanou čerstvou bazalku. 

6) Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, těsto nakrájíme na přibližně stejně velké kousky a vytvarujeme z nich bagetky. 

7) Bagety přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrchu je můžeme párkrát naříznout ostrým nožem.

Ciabatty necháme na plechu ještě alespoň 15 minut kynout a pak už je máme připravené k pečení. 

8) Ciabatty vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme je přibližně 20 minut do zezlatovění. 

9) Vychladlou ciabattu s černými olivami a sušenými rajčaty krájíme na plátky a podáváme.

Nejlépe chutná potřená ochuceným olivovým olejem, do kterého přidáme trochu balzamikového octa a nadrobno nasekané čerstvé bylinky. Zdobíme lístkem čerstvé bazalky.


Domácí ciabatta a finanční náročnost

Suroviny na těsto nás vyjdou přibližně na 20 Kč. Asi hrst oliv a sušených rajčat nás vyjde na dalších 20 Kč. 4 větší nebo 6 menších bagetek nás tak vyjde asi na 40 Kč.

Další recepty na výborné domácí pečivo 

Skvělá na chlebíčky! Veka z domácí pekárny krok za krokem

Ohlásila se neočekávaná návštěva? Nemáte veku na chlebíčky? Žádný problém, podle FOTORECEPTU si upečeme veku doma, navíc je mnohem lepší než kupovaná.

Skvělá

Recept na avokádovou pomazánku krok za krokem

Recept na výbornou pomazánku z avokáda. Je jemná a lahodná, plná vitamínů a zdravých tuků. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a připravte pohoštění pro rodinu i přátele.

Recept

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz