Ciabatta

Recept na jednoduchý italský bílý chléb bez hnětení s delší přípravou.


4.622x
120 min
2×

Postup přípravy

Mouku prosejeme se sušeným droždím do větší mísy. Sůl a slad rozpustíme ve vlažné vodě. Dobře promícháme a slanou vodu se sladem přidáme k mouce. Rukama směs promícháme, aby se suroviny spojily, a mísu přikryjeme potravinářskou folií. Mísu necháme 18 hodin odpočinout, třeba v uzavřené troubě. Samozřejmě vypnuté.

Po uplynuté době vidíme bublinovou a lepkavou směs. Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme olivovým olejem a posypeme kukuřičnou moukou.

Kuchyňský vál postříkáme studenou vodou a přiložíme potravinářskou folii. Folii posypeme hladkou moukou. Těsto položíme na vál s posypanou moukou, ruce si poprášíme moukou. Těstu dáme placatý a podlouhý tvar. Koncem folie těsto přikryjeme do požadovaného tvaru a folii prudce odstraníme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme další 2 a půl hodiny kynout.

Po uplynuté době těsto přendáme na plech a v předehřáté troubě pečeme na 220 °C asi 40 minut do světle hnědé barvy.

Ciabattu podáváme jako přílohu podle našeho gusta.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ciabatta

Zpět na recept