Domácí křupavá ciabatta

Recept na tradiční italské pečivo s kousky oliv.


3.37x
120 min

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme droždí, přidáme olivový olej, sůl, vlažnou vodu a vypracujeme nelepivé těsto. Těsto na ciabattu přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl roztáhneme do délky i šířky a posypeme nakrájenými olivami. Pak těsto zavineme jako závin, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout.

Potom plech vložíme do vyhřáté trouby a ciabattu pečeme přibližně na 200 °C do zrůžovění.

Domácí křupavou ciabattu podáváme k různým pokrmům jako přílohu.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí křupavá ciabatta

Zpět na recept