Domácí křupavá ciabatta

Recept na tradiční italské pečivo s kousky oliv.


3.37x
120 min

Ingredience

těsto

1 lžičkasůl
1.5 hrnkuvoda
1 kostkadroždí
8 lžicolivový olej
4 hrnkyhladká mouka

náplň

1 plechovkaolivy

Postup přípravy

Do mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme droždí, přidáme olivový olej, sůl, vlažnou vodu a vypracujeme nelepivé těsto. Těsto na ciabattu přikryjeme utěrkou a necháme v teple hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl roztáhneme do délky i šířky a posypeme nakrájenými olivami. Pak těsto zavineme jako závin, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě asi 20 minut kynout. Potom plech vložíme do vyhřáté trouby a ciabattu pečeme přibližně na 200 °C do zrůžovění. Domácí křupavou ciabattu podáváme k různým pokrmům jako přílohu.
user-icon

autor Moravanda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí křupavá ciabatta

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena