Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami

Recept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.


5.05x
90 min
2×

Postup přípravy

Do misky nalijeme trochu vlažné vody, přidáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Kvásek necháme na teplém místě vzejít.

Do mísy nasypeme zbytek mouky, přidáme lžičku soli, vlažnou vodu, olivový olej a kvásek. Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, které necháme na teplém místě asi 20 minut kynout.

Mezitím si nakrájíme černé olivy a sušená rajčata na kousky.

Do těsta zapracujeme olivy s rajčaty a těsto na ciabattu necháme dalších 20 minut kynout. Můžeme přidat i nasekanou čerstvou bazalku.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál, těsto nakrájíme na přibližně stejně velké kousky a vytvarujeme z nich bagetky. Bagety přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Na povrchu je můžeme párkrát naříznout ostrým nožem. Ciabatty necháme na plechu ještě alespoň 15 minut kynout a pak už je máme připravené k pečení.

Ciabatty vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme je přibližně 20 minut do zezlatovění.

Vychladlou ciabattu s černými olivami a sušenými rajčaty krájíme na plátky a podáváme. Nejlépe chutná potřená ochuceným olivovým olejem, do kterého přidáme trochu balzamikového octa a nadrobno nasekané čerstvé bylinky. Zdobíme lístkem čerstvé bazalky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ciabatta se sušenými rajčaty a olivami

Zpět na recept