Italská ciabatta s olivami

Recept na křupavé italské pečivo s kousky oliv.


4.819x
120 min
3×

Postup přípravy

Olivy nakrájíme na malé kousky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme rozdrolené droždí, olivový olej, sůl a teplou vodu. Promícháme a na pomoučněném vále důkladně asi 10 minut a propracujeme. Těsto necháme na teplém místě přikryté kynout až do zdvojnásobení objemu (asi 1 hodinu). Pokud nemáme zaručeně čerstvé droždí, připravíme si nejprve z droždí, špetky cukru a vlažné vody kvásek.

Na vále těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme na placky (asi 30 × 15 cm) poklademe olivami (pokud nechceme, olivy vynecháme) a placky přeložíme, čímž vytvarujeme ciabatty. Připravené ciabatty potřeme olivovým olejem a necháme asi 20 minut na pečícím papíru na plechu kynout.

Ciabatty pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut při teplotě 220 °C. Dobře upečená ciabatta musí, když na ni zaťukáme prstem, znít dutě. Upečené ciabatty necháme vychladnout na mřížce, aby nenavlhly.

Italskou ciabattu s olivami podáváme podle chuti samotnou nebo jako přílohu k různým pokrmům.
user-icon

autor Rychm0nd


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italská ciabatta s olivami

Zpět na recept