Rajská polévka s italským sýrem

Rajskou polévku z čerstvých rajčat si můžeme uvařit i v zimě. Chuť polévky vyladí perníkové koření a řapíkatý celer.


5.06x
45 min

Ingredience

3 lžícecukr
4 stroužkyčesnek
1 kgrajčata
1 kscibule
100 mlsmetana
1.5 lžičkyrozmarýn
3 ksbobkový list
3 lžíceolivový olej
500 mlzeleninový vývar
2 řapíkyřapíkatý celer
1.5 lžičkyperníkové koření
100 gsýr Grana Padano

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Cibuli a celer očistíme a nakrájíme na drobno. Oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na malé kostičky.

Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a vsypeme česnek, řapíkatý celer a cibuli. Mícháme, dokud cibule nezesklovatí. K zelenině přidáme rajčata, protlak a vývar. Krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem.

Do polévky vložíme bobkový list a rozmarýn. Čerstvý rozmarýn je samozřejmě nejlepší, ale lze použít i sušený. Nakonec můžeme přidat i větvičku z rajčat a opět krátce povaříme. Bobkový list a větvičku vyjmeme. Do polévky nasypeme 80 g sýru a přilijeme smetanu. Neseženete-li námi uváděný sýr, výborně jej nahradí i parmezán nebo jiný výrazný sýr.

Rajskou polévku naposledy důkladně rozmixujeme a ochutíme solí, pepřem, cukrem a perníkovým kořením. Pokud chceme rajskou polévku s italským sýrem hustší, zahustíme ji trochou mouky, například pohankovou moukou. Ale v našem případě to nebylo potřeba.

Rajskou polévku na talíři posypeme zbylým sýrem a podáváme.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rajská polévka s italským sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena