Výborný recept na rajskou polévku. Polévka je grunt!
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
1 špetka | tymián |
1 l | voda |
1 ks | hřebíček |
1 ks | bobkový list |
2 kuličky | nové koření |
1 lžíce | hladká mouka |
1 ks | rajský protlak |
3 kuličky | celý černý pepř |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
pažitka | |
směs | |
1 ks | vejce |
1 lžíce | dětská krupice |
V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme vodou. Přidáme celou menší oloupanou cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření, hřebíček a špetku tymiánu. Vmícháme větší rajčatový protlak, osolíme a vaříme 15 minut. Polévku přecedíme a přivedeme k varu. Na kapání smícháme v misce vejce s dětskou krupičkou. Do polévky zavaříme kapání, krátce povaříme a odstavíme. Polévku ochutíme podle potřeby a přidáme nasekanou pažitku. Rajskou polévku podáváme teplou na stůl.
Jako od babičky: Plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem
Poctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
Recept na rajskou omáčku s hovězím masem krok za krokem
Dnes si připravíme rajskou omáčku s plátky hovězího, kterou díky podrobnému FOTORECEPTU zvládne i kuchař začátečník.
autor Moravanda
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena