Minestrone

Tradiční hustá italská zeleninová polévka. Název <strong>Minestrone</strong> pochází z italského slova minestra - polévka.


4.7112x
90 min
19×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
60 gmáslo
3 kscibule
2 ksceler
100 gcuketa
100 grajče
100 gfazolky
2 ksmrkev
2 lžícerajčatový protlak
80 gšpagety
2 ksbrambora
50 mlolivový olej
60 ganglická slanina
1.5 lzeleninový vývar
1 svazečekčerstvá bazalka
100 gkůra z parmazánu

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

strouhaný parmazán

Postup přípravy

Česnek, cibuli, celer, mrkev, brambory, fazolky, cukety a rajčata nakrájíme nadrobno.

Slaninu mícháme na másle a oleji ve velkém hrnci asi 2 minuty, potom přidáme česnek a cibuli a za častého zamíchání asi 2 minuty opékáme. Vmícháme celer, mrkev a brambory a opékáme je ještě zhruba 2 minuty.

K zelenině se slaninou přidáme fazolky a směs opět 2 minuty opékáme, vmícháme cukety a opékáme další 2 minuty. Hrnec přikryjeme a vše za častého míchání dusíme asi 15 minut.

Zeleninovou směs podlijeme vývarem, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bazalku a kinu z parmazánu, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k vart, potom teplotu snížíme a polévku asi 30 minut povaříme na mírném ohni. Odstavíme a parmazánovou kůru vyjmeme.

Do polévky Minestrone vložíme rozlámané špagety a povaříme je asi 10 minut. Hotovou polévku podáváme v předem nahřátých polévkových miskách nebo talířích. Porce zdobíme čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Foto: Thinkstock.com

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Minestrone

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.