Hřejivá polévka minestrone

Recept na nejoblíbenější italskou polévku podle šefkuchaře Martina Polačka.


4.413x
45 min
3×

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 kscibule
0.5 kscuketa
3 ksmrkev
1.2 lzeleninový vývar
1 ksbrambor
1 řapíkřapíkatý celer
50 mlextra panenský olivový olej
1 hrsthladkolistá petrželka
400 grajčata v konzervě
400 gbílé fazole v konzervě

podle chuti

sůl
kapusta
parmazán
extra panenský olivový olej

Postup přípravy

Menší 2 cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Menší mrkve očistíme a rozkrájíme na půlkolečka. Brambor a půlku cukety oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer nakrájíme nadrobno. Kousek kapusty nakrájíme na nudličky. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. Hladkolistou petrželku nasekáme nadrobno.

V hrnci rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme mrkev, řapíkatý celer, brambor, cuketu, česnek a společně orestujeme.

Přidáme nakrájené rajčata, zeleninový vývar a vše přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a necháme probublávat přibližně 20 minut. Přidáme kapustu a pokračujeme dalších 10 minut.

Nakonec do hrnce přidáme propláchnuté a scezené fazole a petrželku. Podle chuti dosolíme.

Hřejivou polévku minestrone servírujeme zakápnutou kapkou olivového oleje a zasypanou hoblinkami parmazánu.

Zdroj: iPrima.cz

Další recepty s chutí Itálie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hřejivá polévka minestrone

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.