Středomořská rybí polévka s fenyklem

Voňavá a bohatá polévka, ve které stojí lžíce. Velmi věrohodně přivolá atmosféru rybářské vesnice a prázdnin u moře.


3.02x

Postup přípravy

V hrnci na olivovém oleji pomalu opékáme nakrájený česnek. Nesmí zhnědnout, aby polévka nedostala nahořklou chuť. Fenykl zbavíme košťálů a nakrájíme na nudličky.

Přidáme ho k česneku a restujeme dalších 5 minut. Přilijeme Italskou omáčku Otma Gurmán a vývar a necháme 20 minut vařit bez pokličky. Polévka by měla začít trochu houstnout. Teprve potom ji osolíme.

Přidáme rybu nakrájenou na větší kostky a 5 minut povaříme. Na posledních pár minut přihodíme krevety na prohřátí.

Středomořskou rybí polévku s fenyklem posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s čerstvou ciabattou. Ideálně i se skleničkou bílého vína.

TIP: Pro opravdu autentickou chuť přidáme k fenyklu špetku šafránu a drcených chilli papriček.
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Středomořská rybí polévka s fenyklem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.