Italská polévka Minestrone

Minestrone je vynikající italská polévka, které se vaří na nespočet způsobů. V každé oblasti Itálie je tato vydatná polévka připravována s různými obměnami a v podstatě se v ní zužitkuje téměř jakákoliv sezónní zelenina.


5.02x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme na malé kostky slaninu, vložíme do hrnce a za občasného promíchání na středním plameni restujeme. Nakrájíme cibuli najemno, přidáme do hrnce ke slanině a necháme zesklovatět. 

Mezitím si omyjeme a očistíme velkou mrkev, celer a malé zelí. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer a zelí na nudličky. K lehce orestované slanině a cibuli přidáme máslo, nakrájenou mrkev, zelí a celer. Promícháme a opékáme na středním plameni cca 7 minut, aby zelenina lehce změkla. 

Mezitím si připravíme rajčatový protlak, nakrájíme malou cuketu na kostky a cherry rajčata na čtvrtky a stroužek česneku nadrobno. Do hrnce přidáme připravený protlak, cuketu, česnek a opět zarestujeme. Velmi lehce osolíme, opepříme a také okořeníme oreganem. Obsah hrnce zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 7 minut. 

Cca 2 minuty před koncem vaření přidáme propláchnuté bílé fazole, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou bylinku. Promícháme, přiklopíme a necháme ještě cca 2 minuty probublávat. Hotovou polévku Minestrone ochutnáme a případně dochutíme, zelenina by měla být na skus, tedy ne tvrdá, ale ani rozvařená. 

Hotovou polévku Minestrone servírujeme se zvlášť uvařenými těstovinami a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a zelenou bylinkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italská polévka Minestrone

Zpět na recept