Italské bazalkové pesto

Sklízíte bohatou úrodu bazalky z truhlíků a záhonků? Udělejte si z této blahodárné bylinky voňavou pastu na těstoviny.


3.846x
30 min
4×

Postup přípravy

Čisté lístky bazalky jemně nasekáme nebo natrháme nadrobno, dáme do třecí misky nebo keramického hmoždíře. Přidáme sůl a utřeme na hladkou pastu. Snažíme se vyhnout styku bylinky s kovovými nástroji. Postupně přikapáváme olej a mícháme na kašičku, která by měla být hladká. Přidáme česnek a dále třeme. Přisypeme piniové oříšky a nastrouhaný parmazán a vše dotřeme do hladké hmoty. Můžeme podle chuti přisolit. Italské bazalkové pesto použijeme na uvařené těstoviny, zbytek uložíme do lednice, kde nám vydrží i 14 dní. Pozn.: Rychlejší by bylo umixovat pesto elektrickým tyčovým mixerem, ale nevyhnuli bychom se kontaktu s kovem, při kterém bylinka ztrácí na své síle. A hlavně bychom přišli o voňavý požitek při ruční výrobě.

Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu

Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?

Sezóna

Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?

Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.

Pesto

user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Italské bazalkové pesto

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena