Italská klasika výborná k těstovinám, rozpečenému pečivu či ke grilovanému masu. Recept není nijak náročný na přípravu, jen bude potřeba mixér.
2 stroužky | česnek |
2 špetky | sůl |
5 lžic | olivový olej |
30 g | parmazán |
100 g | bazalka |
1 hrst | kešu ořechy |
Česnek oloupeme, bazalkové listy opláchneme a necháme okapat. Všechny ingredience, kromě parmezánu, který si ručně nastrouháme, vložíme do mixéru a necháme vytvořit pyré. Poté smícháme s parmezánem a hotové bazalkové pesto plníme do uzavíratelných sklenic. Pesto v lednici vydrží i několik týdnů. Domácí bazalkové pesto podáváme k těstovinám jako omáčku, k dochucení zeleninových salátů, rozpečenému pečivu nebo ke grilovanému masu.
Bazalka jako koření i lék: Znáte její odrůdy?
V našem jídelníčku se stále častěji objevuje bazalka, bylina výrazné vůně a chuti. Známe ji především z italské kuchyně, ve které je téměř nepostradatelná. Přinášíme vám proto první díl seriálu o bazalce, ve kterém se dozvíte o odrůdách bazalky. Které se hodí do kuchyně, případně jsou naopak ozdobné.
autor Just cook
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena