Domácí bazalkové pesto

Italská klasika výborná k těstovinám, rozpečenému pečivu či ke grilovanému masu. Recept není nijak náročný na přípravu, jen bude potřeba mixér.


5.02x
10 min
1×

Postup přípravy

Česnek oloupeme, bazalkové listy opláchneme a necháme okapat.

Všechny ingredience, kromě parmezánu, který si ručně nastrouháme, vložíme do mixéru a necháme vytvořit pyré. Poté smícháme s parmezánem a hotové bazalkové pesto plníme do uzavíratelných sklenic.

Pesto v lednici vydrží i několik týdnů.

Domácí bazalkové pesto podáváme k těstovinám jako omáčku, k dochucení zeleninových salátů, rozpečenému pečivu nebo ke grilovanému masu.
user-icon

autor Just cook


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí bazalkové pesto

Zpět na recept