Domácí špenátové pesto

Pesto připravené z čerstvého špenátu, česneku, mandlí, oleje a balkánského sýru výborně doplňuje chuť přírodního vepřového steaku se špagetami.


4.116x
25 min

Postup přípravy

Špenát omyjeme a necháme oschnout. Česnek oloupeme a balkánský sýr pokrájíme na kostičky.

Do mixéru vložíme mandle, česnek a listy špenátu. Vše rozmixujeme a dohladka a potom postupně přidáváme sýr a přiléváme olej. Mixujeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká, krémová hmota. Podle chuti pesto opepříme a přisolíme.

Domácí špenátové pesto přendáme do sklenice a necháme řádně vychladnout.

Takto připravené špenátové pesto podáváme jako přílohu k minutkovým masům, rybám, těstovinám. Můžeme jej použít i při přípravě majonézových dipů.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí špenátové pesto

Zpět na recept