Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?

Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?

Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.

1995×

Domácí špenátové pesto
(doba přípravy 25 min )

Pesto z medvědího česneku
(doba přípravy 15 min )

Italské bazalkové pesto
(doba přípravy 30 min )

Domácí rukolové pesto s kuřecími nudličkami
(doba přípravy 35 min )

Vaříme s pestem

Smetanová bramboračka s pestem
(doba přípravy 45 min )

Tagliatelle s kuřecím masem a smetanovým pestem
(doba přípravy 30 min )

Kuřecí prsa s italským pestem
(doba přípravy 35 min )

Smažené hovězí závitky s domácím pestem
(doba přípravy 1 hod )

Toast s česnekovým pestem a rajčaty
(doba přípravy 35 min )

Nadívaná baby kuřátka s pestem
(doba přípravy 1 h 15 min )


Úvodní foto: Pixabay.com 

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz