Listy medvědího česneku omyjeme a rozmixujeme spolu s kešu oříšky. Poté postupně přiléváme olivový olej. Do vzniklé směsi vmícháme strouhaný parmezán a sůl. Uvedené množství soli si můžeme přizpůsobit. Hotové pesto z medvědího česneku rovnou spotřebujeme, nebo jím naplníme skleničky, které před uzavřením ještě lehce zakápneme olivovým olejem. Takto uskladněné pesto z medvědího česneku uchováváme v lednici. Na obrázku je zobrazené množství z poloviční dávky. Pesto z medvědího česneku používáme k přípravě pokrmů, k dochucení, ale také jako samostatnou přílohu.
Bezchybná veganská pomazánka s medvědím česnekem a tofu krok za krokem
Vynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
Sezóna medvědího česneku odstartovala - naučte se z něj připravit skvělé pesto, polévku i přílohu
Nezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu brzy v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
Autor:Hanka