Kuřecí prsa omyjeme a po celé vrchní části řízků uděláme několik zářezů. Maso nenaklepáváme.
Maso se zářezy potřeme prolisovaným česnekem a italským pestem. Česnek je obsažený i v pestu, přidáním čerstvého se chuť ještě zvýrazní, ale můžeme ho i vynechat. Potom maso pokapeme olivovým olejem a citronem, opepříme, jemně posolíme a necháme v chladu uležet. Několik hodin nebo přes noc.
V hlubší pánvi rozpálíme olej a naložené maso zprudka opečeme z obou stran. Opékáme asi 5 minut z každé strany. Pak zmírníme ohřev a ještě alespoň 3 minuty dopékáme z obou stran, bez podlévání a pod poklicí. Před podáváním zkontrolujeme, zda není maso uvnitř krvavé, v tom případně ještě chvíli smažíme. Marinované maso můžeme místo smažení i grilovat.
Kuřecí prsa s italským pestem podle chuti přisolíme nebo opepříme. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory, doplnit můžeme rajčatovým salátem.
Takto připravená kuřecí prsa chutnají stejně výtečně jako
Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou.