Vaření.czReceptyKuřecí prsa s italským pestem

Kuřecí prsa s italským pestem

Pro ty, kteří nemají doma čerstvou bazalku, nabízím recept na kuřecí prsa s pestem.


4.914x
35 min
6×

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme a po celé vrchní části řízků uděláme několik zářezů. Maso nenaklepáváme. Maso se zářezy potřeme prolisovaným česnekem a italským pestem. Česnek je obsažený i v pestu, přidáním čerstvého se chuť ještě zvýrazní, ale můžeme ho i vynechat. Potom maso pokapeme olivovým olejem a citronem, opepříme, jemně posolíme a necháme v chladu uležet. Několik hodin nebo přes noc. V hlubší pánvi rozpálíme olej a naložené maso zprudka opečeme z obou stran. Opékáme asi 5 minut z každé strany. Pak zmírníme ohřev a ještě alespoň 3 minuty dopékáme z obou stran, bez podlévání a pod poklicí. Před podáváním zkontrolujeme, zda není maso uvnitř krvavé, v tom případně ještě chvíli smažíme. Marinované maso můžeme místo smažení i grilovat. Kuřecí prsa s italským pestem podle chuti přisolíme nebo opepříme. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory, doplnit můžeme rajčatovým salátem. Takto připravená kuřecí prsa chutnají stejně výtečně jako Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa s italským pestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena