Vaření.czReceptyKuřecí prsa s česnekem a bazalkou

Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou

Vyzkoušejte křehké kuřecí maso s vůní a chutí česneku a bazalky.


4.2120x
45 min
11×

Ingredience

1 špetkamletá paprika
4 kskuřecí prsní řízek

marináda

4 stroužkyčesnek
sůl
2 lžícekečup
80 mlolivový olej
1 hrstčerstvá bazalka

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Kuřecí prsa nebudeme naklepávat, omyjeme je studenou vodou a po celé vrchní části řízků uděláme několik zářezů. Spodní části zůstanou bez nařezání, celé. Bazalku, česnek, sůl, kečup a olivový olej dáme do vyšší nádoby a hrubě rozsekáme tyčovým mixerem. Můžeme ale pouze bazalku jemně nakrájet, česnek prolisovat a promíchat s ostatními ingrediencemi. Marinádou potřeme kuřecí prsní řízky z obou stran a necháme uležet, nejlépe několik hodin nebo přes noc. V hlubší pánvi rozpálíme olej a marinované kuřecí maso zprudka opečeme z obou stran. Opékáme asi 3 - 5 minut z každé strany. Posypeme špetkou mleté papriky. Pak pánev uzavřeme poklicí, zmírníme ohřev a ještě asi 3 minuty dopékáme (bez podlévání) po obou stranách, aby maso nebylo uvnitř syrové. Podle chuti přisolíme a opepříme. Naložené maso se výborně hodí i ke grilování. Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou chutnají s pečenými brambory, hranolky, ale také jen s chlebem. Polijeme je vysmaženou šťávou a doplníme čerstvými rajčaty.

Další recepty na chutně připravená kuřecí prsa

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena