Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou

Vyzkoušejte křehké kuřecí maso s vůní a chutí česneku a bazalky.


4.2120x
45 min
11×

Postup přípravy

Kuřecí prsa nebudeme naklepávat, omyjeme je studenou vodou a po celé vrchní části řízků uděláme několik zářezů. Spodní části zůstanou bez nařezání, celé.

Bazalku, česnek, sůl, kečup a olivový olej dáme do vyšší nádoby a hrubě rozsekáme tyčovým mixerem. Můžeme ale pouze bazalku jemně nakrájet, česnek prolisovat a promíchat s ostatními ingrediencemi. Marinádou potřeme kuřecí prsní řízky z obou stran a necháme uležet, nejlépe několik hodin nebo přes noc.

V hlubší pánvi rozpálíme olej a marinované kuřecí maso zprudka opečeme z obou stran. Opékáme asi 3 - 5 minut z každé strany. Posypeme špetkou mleté papriky. Pak pánev uzavřeme poklicí, zmírníme ohřev a ještě asi 3 minuty dopékáme (bez podlévání) po obou stranách, aby maso nebylo uvnitř syrové. Podle chuti přisolíme a opepříme.

Naložené maso se výborně hodí i ke grilování.

Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou chutnají s pečenými brambory, hranolky, ale také jen s chlebem. Polijeme je vysmaženou šťávou a doplníme čerstvými rajčaty.

Další recepty na chutně připravená kuřecí prsa

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou

Zpět na recept