Hráškové pesto

Recept na chuťově výborné a výrazné pesto ze zeleného hrášku.


5.02x
15 min

Ingredience

1 hrnekhrášek
3 stroužkyčesnek
80 gparmazán
3 lžíceolivový olej
1 hrstbazalka

podle chuti

sůl
citron
mletý pepř
čerstvá máta

Postup přípravy

Hrášek vyloupeme z lusků a nijak neupravujeme. Pokud použijeme hrášek mražený, krátce ho povaříme v osolené vodě a pak rychle zchladíme ledovou vodou, aby si zachoval jasně zelenou barvu. Parmazán nasekáme na hrubší kousky. Bylinky opláchneme, česnek oloupeme, z citronu vymačkáme šťávu. Do mixéru vsypeme hrášek, olej, česnek, bazalku, pár lístků máty, trochu čerstvě mletého pepře, pár kapek citronové šťávy a trochu soli. Vše společně rozmixujeme dohladka. Nakonec přisypeme parmazán či jiný sýr podobného typu. Hráškové pesto ochutnáme a podle potřeby ještě doladíme. Hráškové pesto podáváme se slanými krekry, toasty apod. Skvěle se hodí i na jednohubky.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hráškové pesto

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena