Vepřové medailonky s bazalkovým pestem

Snadný a rychlý recept na přípravu medailonků z vepřové panenky s domácím bazalkovým pestem


5.01x
35 min
1×

Ingredience

50-80 mlvývar
2 lžícešalotka
600 gvepřová panenka
1.5 lžícedomácí bazalkové pesto

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřovou panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme na kousky (medailonky) asi 3 cm silné, které zlehka rukou naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou šalotku nasekáme najemno. Na rozpáleném oleji prudce opečeme maso z obou stran dozlatova. Poté medailonky vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět šalotku, ke které vmícháme domácí bazalkové pesto. Vše krátce osmahneme, teplotu snížíme, vložíme opečené medailonky, vše podlijeme malým množtvím vývaru a asi po 2 - 3 minutách odstavíme z tepla. Pokrm zakryjeme a necháme asi 5 minut před servírováním odležet, aby všechny chutě prolnuly. Vepřové medailonky s bazalkovým pestem rozdělíme na porce, přelijeme výpekem a podáváme podle chuti s vařeným či pečeným bramborem, případně s bramborovou kaší.


Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?


Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.


Pesto


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové medailonky s bazalkovým pestem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena