Snadný a rychlý recept na přípravu medailonků z vepřové panenky s domácím bazalkovým pestem
50-80 ml | vývar |
2 lžíce | šalotka |
600 g | vepřová panenka |
1.5 lžíce | domácí bazalkové pesto |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Vepřovou panenku očistíme, odblaníme a nakrájíme na kousky (medailonky) asi 3 cm silné, které zlehka rukou naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou šalotku nasekáme najemno. Na rozpáleném oleji prudce opečeme maso z obou stran dozlatova. Poté medailonky vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět šalotku, ke které vmícháme domácí bazalkové pesto. Vše krátce osmahneme, teplotu snížíme, vložíme opečené medailonky, vše podlijeme malým množtvím vývaru a asi po 2 - 3 minutách odstavíme z tepla. Pokrm zakryjeme a necháme asi 5 minut před servírováním odležet, aby všechny chutě prolnuly. Vepřové medailonky s bazalkovým pestem rozdělíme na porce, přelijeme výpekem a podáváme podle chuti s vařeným či pečeným bramborem, případně s bramborovou kaší.
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?
Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.
autor Jarka Petrová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.