Minestrone s kukuřičnými plackami

Hustá pikantní zeleninová polévka s rajčaty, kukuřicí a hráškem výborně chutná s plackami z kukuřičné polenty.


5.01x
75 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kspaprika
500 grajčata
0.5 kscuketa
1 ksmrkev
1 lžícerajčatový protlak
1 hrnečekmražený hrášek
1 hrnečeksterilovaná kukuřice
1 ksčervená cibule

příloha

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
2 lžícemáslo
2 lžícešalotka
2 hrnkyzeleninový vývar
1 hrnekinstantní polenta

podle potřeby

olej
800 mlzeleninový vývar

podle chuti

sůl
1 špetkasušený tymián
mletý černý pepř
mleté chill

Postup přípravy

Připravíme si zeleninovou polévku minestrone. Oloupanou cibuli, česnek a chilli papričku nasekáme nadrobno. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěnou papriku, cuketu a mrkev nakrájíme na kostičky. Na másle podusíme mražený hrášek, který ochutíme solí a pepřem. Konzervovanou kukuřici necháme na sítku okapat. V hrnci na oleji osmahneme cibuli, česnek a chilli papričku. Pak přidáme papriku, mrkev, cuketu a nakrájená rajčata, vše osolíme, opepříme, ochutíme špetkou sušeného tymiánu a dusíme doměkka. Podle potřeby zeleninu podllijeme malým množstvím vývaru. Měkkou zeleninu rozmixujeme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vývarem a ještě asi 15 minut povaříme. Nakonec do polévky vložíme okapanou kukuřici a dušený zelený hrášek, dochutíme mletým chilli a solí a prohřejeme. Připravíme si kukuřičné placky. V hluboké pánvi necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme šalotku a poté přilijeme vývar. Vše přivedeme k varu a za stálého míchání vsypeme instantní polentu, kterou krátce povaříme, odstavíme z tepla a necháme asi 5 minut odležet. Ještě teplou polentu ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem a zapracujeme syrová vejce. Z takto připraveného těsta tvoříme placičky, které z obou stran osmažíme na oleji dorůžova. Minestrone rozdělíme na porce a podáváme s teplými kukuřičnými plackami. Kukuřičné placičky můžeme podávát i samostatně jako chuťovku.


Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem


Zahřejte se! Minestrone je vynikající italská polévka, které se vaří na nespočet způsobů. V každé oblasti Itálie je tato vydatná polévka připravována s různými obměnami a v podstatě se v ní zužitkuje téměř jakákoliv zelenina.


Vydatná


Studená polévka gazpacho, která v parném létě skvěle osvěží


Dnes se krok za krokem naučíme studenou polévku, která v létě přijde vhod. Pochází ze Španělska a má mnoho podob. Základem je vždy čerstvá zelenina.


Studená


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Minestrone s kukuřičnými plackami

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.