Dnes se krok za krokem naučíme studenou polévku, která v létě přijde vhod. Pochází ze Španělska a má mnoho podob. Základem je vždy čerstvá zelenina.
Na polévku gazpacho budeme potřebovat 600 g zralých rajčat, 2 bílé papriky, 1 středně velkou okurku, 3 - 4 jarní cibulky a 2 - 3 stroužky česneku, můžeme přidat i rajčatové pyré (200 ml), ale není to nutné. Na dochucení si připravíme 1 - 2 lžíce olivového oleje, červený vinný ocet, sůl, mletý černý pepř, cukr a worcestrovou omáčku.
Za rajčata si započítáme zhruba 15 Kč, za okurku 10 Kč, papriky asi 5 kč, cibulka také 5 Kč. Za veškeré koření, česnek a dochucovače si započítáme 5 Kč. Čtyři porce polévky nás tak vyjdou asi na 40 Kč.
Recepty na polévky, které doporučujeme vyzkoušet
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.