Zahřejte se! Minestrone je vynikající italská polévka, které se vaří na nespočet způsobů. V každé oblasti Itálie je tato vydatná polévka připravována s různými obměnami a v podstatě se v ní zužitkuje téměř jakákoliv zelenina.
Na italskou polévku Minestrone si připravíme 1 cibuli, 150 g slaniny či špeku, 2 lžíce másla, 1 plechovku malých bílých fazolí, 120 g protlaku, sůl, pepř, 1 lžičku oregana, 1 stroužek česneku, 100 g těstovin a zeleninu dle výběru. Zde použita 1 velká mrkev, 10 cherry rajčat, 1 malá cuketa, půl malého zelí a čtvrtina celeru.
Na ozdobu si připravíme jarní cibulku a zelené bylinky.
Mezitím si nakrájíme cibuli najemno, přidáme do hrnce ke slanině a necháme zesklovatět.
Promícháme a opékáme na středním plameni cca 7 minut, aby zelenina lehce změkla.
Promícháme, přiklopíme a necháme ještě cca 2 minuty probublávat.
Ingredience na polévku Minestrone nás vyjdou na zhruba 130 Kč, dle výběru surovin.
Minestrone
(doba přípravy 1 h 30 min )
Francouzská bageta
(doba přípravy 1 h 15 min )
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena