Vaření.czMagazínVydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

Zahřejte se! Minestrone je vynikající italská polévka, které se vaří na nespočet způsobů. V každé oblasti Itálie je tato vydatná polévka připravována s různými obměnami a v podstatě se v ní zužitkuje téměř jakákoliv zelenina.

10772×

Recept na skvělou italskou polévku Minestrone

1) Příprava surovin.

Na italskou polévku Minestrone si připravíme 1 cibuli, 150 g slaniny či špeku, 2 lžíce másla, 1 plechovku malých bílých fazolí, 120 g protlaku, sůl, pepř, 1 lžičku oregana, 1 stroužek česneku, 100 g těstovin a zeleninu dle výběru. Zde použita 1 velká mrkev, 10 cherry rajčat, 1 malá cuketa, půl malého zelí a čtvrtina celeru.

Na ozdobu si připravíme jarní cibulku a zelené bylinky.


2) Nejprve si nakrájíme na malé kostky slaninu, vložíme do hrnce a za občasného promíchání na středním plameni restujeme.

Mezitím si nakrájíme cibuli najemno, přidáme do hrnce ke slanině a necháme zesklovatět.

3) Omyjeme a očistíme mrkev, celer a zelí. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer a zelí na nudličky.


4) K lehce orestované slanině a cibuli přidáme 2 lžíce másla, nakrájenou mrkev, zelí a celer.



Promícháme a opékáme na středním plameni cca 7 minut, aby zelenina lehce změkla.

5) Mezitím si připravíme protlak, nakrájíme cuketu na kostky a rajčata na čtvrtky, česnek nadrobno.


6) Do hrnce přidáme připravený protlak, cuketu, česnek a opět zarestujeme. Velmi lehce osolíme, opepříme a také okořeníme oreganem.


7) Obsah hrnce zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 7 minut.


8) Asi 2 minuty před koncem vaření přidáme propláchnuté bílé fazole, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou bylinku.



Promícháme, přiklopíme a necháme ještě cca 2 minuty probublávat.

9) Hotovou polévku ochutnáme a případně dochutíme, zelenina by měla být na skus, tedy ne tvrdá, ale ani rozvařená.


10) Hotovou italskou polévku Minestrone servírujeme se zvlášť uvařenými těstovinami a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a zelenou bylinkou.


Italská polévka Minestrone a finanční náročnost

Ingredience na polévku Minestrone nás vyjdou na zhruba 130 Kč, dle výběru surovin.

Vyzkoušejte také další recepty krok za krokem:

Výborná polévka z pečené mrkve

Polévka z pečené dýně

Vietnamská polévka Pho bo

A co takhle Rajčatová polévka s fazolemi?

Minestrone
(doba přípravy 1 h 30 min )

Francouzská bageta
(doba přípravy 1 h 15 min )

 

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena