Recept na skvělou italskou polévku Minestrone
1) Příprava surovin.
Na italskou polévku Minestrone si připravíme 1 cibuli, 150 g slaniny či špeku, 2 lžíce másla, 1 plechovku malých bílých fazolí, 120 g protlaku, sůl, pepř, 1 lžičku oregana, 1 stroužek česneku, 100 g těstovin a zeleninu dle výběru. Zde použita 1 velká mrkev, 10 cherry rajčat, 1 malá cuketa, půl malého zelí a čtvrtina celeru.
Na ozdobu si připravíme jarní cibulku a zelené bylinky.
2) Nejprve si nakrájíme na malé kostky slaninu, vložíme do hrnce a za občasného promíchání na středním plameni restujeme.

Mezitím si nakrájíme cibuli najemno, přidáme do hrnce ke slanině a necháme zesklovatět.
3) Omyjeme a očistíme mrkev, celer a zelí. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, celer a zelí na nudličky.
4) K lehce orestované slanině a cibuli přidáme 2 lžíce másla, nakrájenou mrkev, zelí a celer.

Promícháme a opékáme na středním plameni cca 7 minut, aby zelenina lehce změkla.
5) Mezitím si připravíme protlak, nakrájíme cuketu na kostky a rajčata na čtvrtky, česnek nadrobno.
6) Do hrnce přidáme připravený protlak, cuketu, česnek a opět zarestujeme. Velmi lehce osolíme, opepříme a také okořeníme oreganem.
7) Obsah hrnce zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme, stáhneme plamen na minimum a necháme probublávat cca 7 minut.
8) Asi 2 minuty před koncem vaření přidáme propláchnuté bílé fazole, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou bylinku.

Promícháme, přiklopíme a necháme ještě cca 2 minuty probublávat.
9) Hotovou polévku ochutnáme a případně dochutíme, zelenina by měla být na skus, tedy ne tvrdá, ale ani rozvařená.
10) Hotovou italskou polévku Minestrone servírujeme se zvlášť uvařenými těstovinami a ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou a zelenou bylinkou.
Italská polévka Minestrone a finanční náročnost
Ingredience na polévku Minestrone nás
vyjdou na zhruba 130 Kč, dle výběru surovin.
Vyzkoušejte také další recepty krok za krokem:
A co takhle Rajčatová polévka s fazolemi?
Minestrone
(doba přípravy 1 h 30 min )

Francouzská bageta
(doba přípravy 1 h 15 min )
