Domácí ciabatta s olivami

Domácí bílý chléb plněný olivami podáváme jako přílohu k nejrůznějším pokrmům, pocházejících ze Středomoří.


4.121x
120 min
2×

Ingredience

1 špetkacukr
1 špetkasůl
20 gdroždí
3 lžíceolivový olej
400 ghladká mouka
200 mlteplá voda
50 gzelené olivy bez pecky
50 gčerné olivy bez pecek

Postup přípravy

Z droždí, cukru a části teplé vody připravíme kvásek. Okapané olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. Mouku prosejeme. Do mísy vložíme prosátou mouku, sůl, olej, zbytek teplé vody a kvásek. Vše řádně promícháme a na pomoučněném vále zpracováváme alespoň 10 minut. Těsto zaprášíme moukou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout. Potom těsto rozdělíme na dva stejné kusy a vyválíme na placky 30x15 cm. Poklademe je nakrájenými olivami a každou placku v polovině přeložíme. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je olivovým olejem a nechá ještě 20 minut kynout. Troubu předehřejeme na 220 °C a ciabatty pečeme asi 20 minut. Hotové necháme vychladnout. Ciabattu nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu k obloženým mísám s pršutem, sýrem, rajčaty, olivami a další čerstvou zeleninou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí ciabatta s olivami

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena