Domácí ciabatta s olivami

Domácí bílý chléb plněný olivami podáváme jako přílohu k nejrůznějším pokrmům, pocházejících ze Středomoří.


4.121x
120 min
2×

Postup přípravy

Z droždí, cukru a části teplé vody připravíme kvásek. Okapané olivy bez pecek nakrájíme na kolečka. Mouku prosejeme.

Do mísy vložíme prosátou mouku, sůl, olej, zbytek teplé vody a kvásek. Vše řádně promícháme a na pomoučněném vále zpracováváme alespoň 10 minut. Těsto zaprášíme moukou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout.

Potom těsto rozdělíme na dva stejné kusy a vyválíme na placky 30x15 cm.
Poklademe je nakrájenými olivami a každou placku v polovině přeložíme. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je olivovým olejem a nechá ještě 20 minut kynout.

Troubu předehřejeme na 220 °C a ciabatty pečeme asi 20 minut. Hotové necháme vychladnout.

Ciabattu nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohu k obloženým mísám s pršutem, sýrem, rajčaty, olivami a další čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí ciabatta s olivami

Zpět na recept