Recept na citronový krém krok za krokem

Recept na citronový krém krok za krokem

Možná jej znáte pod názvem Lemon curd. Citronový krém je výborná sladká chuťovka, kterou můžeme mlsat jen tak, ale také ji použít k plnění. V lednici nám vydrží minimálně 2 týdny.

6207×

Recept na citronový krém - Lemon curd

1) Příprava surovin. 

Na 2 skleničky citronového krému si připravíme 3 vejce, 100 g másla, 2 - 3 bio citrony a 150 g cukru krupice.

2) Citrony pečlivě umyjeme a nastrouháme z nich kůru.

Dáváme si pozor, abychom strouhali jen žlutou část, ne bílou, po které by nám krém zhořkl.

3) Poté citrony vymačkáme.

My jsme ze 2 citronů získali 90 ml šťávy. Pokud jí budete mít méně, sáhněte po třetím citronu, případně upravte poměr cukru.

4) Nachystáme si 2 kastrůlky.

Lze použít i nerezovou misku, která po vložení do kastrůlku zapadne zhruba do jeho poloviny. Do většího kastrůlku nalijeme trochu vody, do většího dáme citronovou kůru, šťávu, cukr a rozšlehaná vejce.

5) Za průběžného míchání zahříváme, dokud voda nezačne lehce bublat.

Připravíme si na kousky nakrájené máslo.

6) Jakmile směs začne tuhnout, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí.

7) Hotový citronový krém necháme za občasného promíchání vychladnout.

8) Citronový krém podáváme v mističkách s plátkem citronu, plníme jím připravené košíčky.

Lemon curd lze také přemístit do skleniček a uschovat v lednici.

Citronový krém a finanční náročnost

Bio citrony a cukr nás vyjdou na 20 Kč. Vejce a máslo pořídíme za 30 Kč. Citronový krém nás tak bude stát cca 50 Kč.

user-icon

autor Hanka

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena