Možná jej znáte pod názvem Lemon curd. Citronový krém je výborná sladká chuťovka, kterou můžeme mlsat jen tak, ale také ji použít k plnění. V lednici nám vydrží minimálně 2 týdny.
Na 2 skleničky citronového krému si připravíme 3 vejce, 100 g másla, 2 - 3 bio citrony a 150 g cukru krupice.
Dáváme si pozor, abychom strouhali jen žlutou část, ne bílou, po které by nám krém zhořkl.
My jsme ze 2 citronů získali 90 ml šťávy. Pokud jí budete mít méně, sáhněte po třetím citronu, případně upravte poměr cukru.
Lze použít i nerezovou misku, která po vložení do kastrůlku zapadne zhruba do jeho poloviny. Do většího kastrůlku nalijeme trochu vody, do většího dáme citronovou kůru, šťávu, cukr a rozšlehaná vejce.
Připravíme si na kousky nakrájené máslo.
Lemon curd lze také přemístit do skleniček a uschovat v lednici.
Bio citrony a cukr nás vyjdou na 20 Kč. Vejce a máslo pořídíme za 30 Kč. Citronový krém nás tak bude stát cca 50 Kč.
autor Hanka
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena