Citronový krém je výborná sladká chuťovka, kterou můžeme mlsat jen tak, ale hodí se i k plnění. Recept je docela snadný na přípravu, proto se do něj neváhejte pustit!
3 ks | vejce |
100 g | máslo |
150 g | cukr krupice |
2-3 ks | bio citron |
Citrony pečlivě umyjeme a nastrouháme kůru. Dáváme si pozor, abychom strouhali jen žlutou část a ne bílou, po které by nám krém zhořkl. Poté citrony vymačkáme. My jsme ze 2 citronů získali 90 ml šťávy. Pokud jí budete mít méně, sáhněte po třetím citronu, případně upravte poměr cukru. Nachystáme si 2 kastrůlky nebo nerezovou misku, která po vložení do kastrůlku zapadne zhruba do jeho poloviny. Do většího kastrůlku nalijeme trochu vody, do většího dáme citronovou kůru, šťávu, cukr a rozšlehaná vejce. Za průběžného míchání zahříváme, dokud voda nezačne lehce bublat. Připravíme si na kousky nakrájené máslo. Jakmile směs začne tuhnout, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Hotový citronový krém necháme za občasného promíchání vychladnout. Citronový krém - Lemon curd podáváme v mističkách s plátkem citronu a plníme jím připravené košíčky. Krém můžeme i přemístit do skleniček a uschovat v lednici na později. V lednici nám vydrží minimálně 2 týdny. Uvedené množství vyjde na 2 skleničky citronového krému.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem
Citronovou babetu si možná vybavíte jako oblíbený moučník z dětství. Pojďme se ji dnes naučit připravit krok za krokem, aby byla voňavá, nadýchaná a vláčná, přesně tak, jak má být.
autor Hanka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena