Citronový krém - Lemon curd

Citronový krém je výborná sladká chuťovka, kterou můžeme mlsat jen tak, ale hodí se i k plnění. Recept je docela snadný na přípravu, proto se do něj neváhejte pustit!


5.07x
30 min

Postup přípravy

Citrony pečlivě umyjeme a nastrouháme kůru. Dáváme si pozor, abychom strouhali jen žlutou část a ne bílou, po které by nám krém zhořkl. Poté citrony vymačkáme. My jsme ze 2 citronů získali 90 ml šťávy. Pokud jí budete mít méně, sáhněte po třetím citronu, případně upravte poměr cukru.

Nachystáme si 2 kastrůlky nebo nerezovou misku, která po vložení do kastrůlku zapadne zhruba do jeho poloviny. Do většího kastrůlku nalijeme trochu vody, do většího dáme citronovou kůru, šťávu, cukr a rozšlehaná vejce. Za průběžného míchání zahříváme, dokud voda nezačne lehce bublat. Připravíme si na kousky nakrájené máslo. Jakmile směs začne tuhnout, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Hotový citronový krém necháme za občasného promíchání vychladnout.

Citronový krém - Lemon curd podáváme v mističkách s plátkem citronu a plníme jím připravené košíčky. Krém můžeme i přemístit do skleniček a uschovat v lednici na později. V lednici nám vydrží minimálně 2 týdny.

Uvedené množství vyjde na 2 skleničky citronového krému.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronový krém - Lemon curd

Zpět na recept