Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!

Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!

Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.

1339×

1) Příprava surovin. 

Na bábovku si připravíme 370 g polohrubé mouky, 160 g třtinového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balení kypřícího prášku, 110 ml oleje, 380 ml sojového mléka, 1 lžíci jablečného octa, citronovou kůru z poloviny citronu, šťávu z poloviny citronu,  5 snítek levandule a 70 g moučkového cukru.

bábovka

2) Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, kypřící prášek, nastrouhanou citronovou kůru a umyté natrhané levandulové lístky.

bábovka

3) Do sojového mléka zamícháme lžíci jablečného octa a necháme chvilku odstát. 

bábovka

4) Všechny sypké suroviny v míse promícháme, přilijeme mléko a olej a pečlivě promícháme.

bábovka

5) Těsto nalijeme do máslem a moukou vymazané formy a pečeme zhruba 50 minut na 180°C. 

bábovka

6) Po upečení necháme bábovku vychladnout a připravíme si citronovou polevu.

bábovka

7) Do mističky prosejeme moučkový cukr a postupně přiléváme šťávu z poloviny citronu.

bábovka

8) Metličkou vyšleháme do tužší konzistence a přelijeme hotovou bábovku. Bábovku ozdobíme nastrouhanou citronovou kůrou, květy levandule a můžeme podávat.

bábovka

Všechny ingredience na levandulovou bábovku vyjdou zhruba na 75 Kč.

Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou. Dnes se ji naučíme krok za krokem.

Tip

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky

Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.

6

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz