krém | ||
---|---|---|
250 g | máslo | |
300 ml | mléko | |
1 balíček | vanilkový pudinkový prášek | |
150 g | cukr krystal | |
2 lžíce | rum nebo rumová tresť |
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme podle návodu hustý pudink, který necháme za občasného promíchání vychladnout. Poté do pudinku opatrně zašleháme máslo a cukr, můžeme přidat rumovou tresť. Touto lehkou a velmi chutnou náplní plníme pro ozvláštnění klasické české buchty, ale můžeme ji použít na celou řadu dalších moučníků či koláčů. Hodí se i jako podklad pro ovocné koláče a buchty.
Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů
Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena