Trochu netradiční a výborná náplň do klasických buchet. Jednoduchý recept.
krém | |
---|---|
250 g | máslo |
300 ml | mléko |
1 balíček | vanilkový pudinkový prášek |
150 g | cukr krystal |
2 lžíce | rum nebo rumová tresť |
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme podle návodu hustý pudink, který necháme za občasného promíchání vychladnout. Poté do pudinku opatrně zašleháme máslo a cukr, můžeme přidat rumovou tresť. Touto lehkou a velmi chutnou náplní plníme pro ozvláštnění klasické české buchty, ale můžeme ji použít na celou řadu dalších moučníků či koláčů. Hodí se i jako podklad pro ovocné koláče a buchty.
Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů
Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena