Jak zužitkovat zralé banány? Banánový chlebíček s arašídovým máslem je skvělou volbou

Jak zužitkovat zralé banány? Banánový chlebíček s arašídovým máslem je skvělou volbou

Vynikající a zdravý moučník, ve kterém můžete zužitkovat hodně zralé banány.

4021×

1) Příprava surovin.

Budeme potřebovat 6 zralých banánů, 300 g polohrubé mouky, 120 ml kokosového mléka, 100 ml oleje, 2 lžíce arašídového másla, ½ balení kypřícího prášku, 2 lžičky mleté skořice a špetku soli.


2) Troubu si zapneme na 180 °C a necháme ji rozehřát. Mezitím si dáme do mísy polohrubou mouku, skořici a kypřící prášek. Poté si vidličkou rozmačkáme 5 banánů na kaši. Jeden banán si dáme stranou na zdobení těsta. 

3) Do mísy přidáme rozmačkané banány, mléko, olej a promícháme. Jako poslední přidáme arašídové máslo. Máslo nesmí být tuhé, pokud bude tuhé, tak ho na chvilku rozehřejeme.


4) Takto připravené těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Na těsto nakrájíme banán, který jsme si dali stranou, formu dáme do trouby.

5) Pečeme zhruba 70 minut na 180 °C. Před vyndáním z trouby uděláme test špejlí, jestli se těsto nelepí. Pokud se bude lepit, tak ještě necháme chvilku péct.

Banánový chlebíček necháme vychladnout, skvěle chutná potřený marmeládou nebo arašídovým máslem.

Videorecept: Křupavý brusinkovo-jablečný chléb bez mléka a vajec

Vyzkoušejte jednoduchý recept na sladký veganský chlebíček z vícezrnné mouky, který je díky jablíčkům krásně vláčný a šťavnatý.

Videorecept:

Doladěno k dokonalosti: Banánové muffiny s čokoládovým krémem krok za krokem

Na oslavu nebo k čaji vám tyto muffiny budou jistě chutnat. Vyzkoušejte recept na vynikající, jednoduché a nadýchané muffiny s lahodným krémem.

Doladěno

user-icon

autor Lucie

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz