
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali recepty s výborným hodnocením.

Štola se řadí mezi sladké pečivo, které pomalu nahrazuje symbol českých Vánoc - vánočku. Vánoční štola má čím dál více příznivců i u nás.

Zkušení mistři pekaři dovedou umně splétat spodní patro vánočky i ze šesti pramenů. Vy můžete zkusit daleko jednodušší metody, jak vánočku uplést. Pojďme na to!

Pojďme si připravit tradiční vánočku, ovšem vyladěnou tak, aby se rozplývala na jazyku. Aby byla jemná, nadýchaná a vláčná. Tahle je v medové krustě a s křupavými mandlovými lupínky. Zapletená je ze šesti pramenů, tím bude krásně utažená a nebude se nikde rozjíždět.

Dnes si připravíme štolu vylepšenou tvarohem v těstě, takže bude lahodná a vláčná ihned po upečení, aniž by se musela nechat odležet. Postup je opravdu velmi jednoduchý, tak vyzkoušejte.

Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.

Máte rádi sladké snídaně? Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.

Perník a perníčky patří k nejoblíbenějšímu pečivu. Dají se upéct rychle a z dostupných surovin, navíc v nekonečném množství variací – od klasických babiččiných receptů až po modernější a zdravější verze s celozrnnou moukou či ořechy.

Palačinky lze připravit na desítky způsobů. Pokud neholdujete sladkému, jistě uvítáte recepty na palačinky naslano!

Znáte správný čas na pečení nejznámějších druhů cukroví? Víte, kdy začít s přípravou krémů? Nebo se chystáte letos péct svou první domácí vánočku? Podle našeho plánu si s letošním pečením hravě poradíte!

Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. I u nás si je rádi připravíme s brynzou, ale také se zelím a slaninou. S námi si nyní můžete připravit druhou variantu krok za krokem.

Svátek svatého Martina 11. listopadu, víkend před či po něm, je čas na hody, vína a rodinného setkání. Pokud letos chystáte svatomartinské menu, poradíme vám, co nakoupit, jak naplánovat pečení husy, které knedlíky zvolit a co podávat k mladému vínu. V článku najdete ověřené recepty, které dělají ze svatomartinských hodů opravdovou slavnost.

Těžko omráčíte někoho víc než zákuskem s dokonalým vrstvením na řezu. Efektní střídání vrstev je fascinující podívaná a o chutích ani nemluvě. Řezy mohou být jednoduché i propracované, málokoho však nechají chladným. Míša řezy, medovník nebo žloutkové řezy patří mezi špičky české domácí cukrařiny.

Připravte si větrníky či věnečky, jedny z nejoblíbenějších cukrárenských zákusků, sami doma. Jejich základem je někdy trochu obávané odpalované neboli spařované těsto. Není třeba se ho však děsit, s námi ho zvládnete!

Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu podle našeho krokového fotoreceptu. -Oblíbená orientální pomazánka má vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc.

Rychlé moučníky k nedělní kávičce? Je jich spousta! Zkuste s námi recepty, které oslní jednoduchostí provedení a parádním výsledkem v rekordním čase!

Vařit tzv. z ničeho neznamená zázrak, ale obyčejnou domácí kreativitu se zásobami ve spíži, lednici, nebo mrazáku. Když vaříme "z ničeho", nestresují nás chybějící suroviny, zkrátka vaříme z toho, co máme a objevujeme nové obzory

Sezona dýní, to je radost! Dýně totiž nabízejí spoustu "materiálu" a moře možností, co z ní připravit. Objevte s námi recepty na dýňové karbanátky, pyré, dipy, buchty, polévky nebo pomazánku!

Jaké jsou výhody bábovky? Je jednoduchá na přípravu, přitom z obyčejných surovin získáme perfektní moučník. Zkuste naše vybrané bábovkové recepty!

Příprava domácích flíčků není vůbec složitá. Na recept postačí pár surovin a trocha úsilí. Fleky s uzeným či houbové flíčky pak chutnají dvojnásob!

Jednoduchý a vychytaný recept na nakládaný sýr si připravil šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch. Jak připravuje nakládané Blaťácké zlato? Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu nebo skvělý jedlý dárek.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena